نقاشي ساختمان
رنگ آميزي فضاهاي داخلي ساختمان
در ادامه ي مباحث و مقالات قبلي در اين مطلب به موضوع نقاشي ساختمان و رنگ آميزي فضاهاي داخلي ساختمان و همچنين به معرفي برخي از ابزارهاي پر كاربرد مورد نياز و تكنيكها و روشهاي اجراي آن خواهيم پرداخت. همانطوري كه در مقالات قبلي ذكر كرديم رنگ نوعي از پوششهاي سطوح مختلف (سقف،ديوار،در،پنجره،نرده و حفاظهاي چوبي يا فلزي و…) بوده كه علاوه بر ايجاد زيبايي،از آنها مراقب و نگهداري كرده و در مقابل عوامل خارجي مانند خوردگي،اكسيد شدن،رطوبت،نفوذ گرد و خاك و … محافظت ميكند. براي اجراي اين پوشش يا همان رنگ نيازمند آن هستيم كه مراحل مقدماتي و آماده سازي سطوح و اجسام را به خوبي انجام دهيم تا در نهايت پس از اجراي لايه هاي رنگ و اتمام كار سطحي كاملا صاف،درخشان و زيبا داشته باشيم تا از نتیجه کار نهایت رضایت را داشته باشیم.
١) انجام مقدمات ابتدايي،جمع كردن اثاث و پوشاندن يا كاور كردن آنها.
٢) آماده سازي سطح زير كار.
3) ساخت بتونه با رنگ روغني(مخصوص ديوار)
4) ساخت بتونه با پودر مخصوص درزگيري نقاشي ساختمان
5) اجراي لايه ي اوليه رنگ (آستر)؛
6) اجراي لايه ي رنگ نهايي يا رنگ رويه؛
ادامه این مطلب رو میتونید در مقاله ها مطالعه بفرمایید.
نقاشي و رنگ آميزي استخر
در ادامه ي مباحث نقاشي و رنگ آميزي ساختمان طي مقالات قبلي ٣ موضوع را به تفصيل شرح داديم،اكنون ميخواهيم توضيحات و نكاتي را در مورد نقاشي و رنگ آميزي استخر بيان كنيم.
همانطور كه ميدانيد به طور كلي استخرها به دو صورت سرپوشيده و روباز ساخته ميشوند كه هر كدام مزايا،معايب،كاربرد و طرفداران خاص خودشان را دارند كه تعريف و مفاهيم آن خارج از حيطه ي اين مقاله ميباشد اما بيان چند نكته مهم در اين باب براي شروع اين مبحث ضروري می باشد و بحث مورد نظر اين مقاله بر روي استخرهاي روبازي می باشد كه كاشيكاري نشده اند.
اول اينكه بهترين نوع پوشش براي محيط استخر(ديواره ها و كف) اجراي كاشي يا سراميكهايي است كه با همين نام در بازار و محاورات عمومي شناخته ميشوند يعني كاشي يا سراميك استخري كه در ابعاد بسيار كوچكي توليد ميشوند و بر روي يك صفحه ي توري از جنس الياف پارچه يا پلاستيك سوار ميشوند تا انبار،نگهداري و همچنين حمل و نصبشان راحتتر باشد.
دوم اينكه هزينه هاي كاشيكاري استخر به دليل ظرافتهاي خاصي كه دارد بسيار گران تمام شده و زمان زيادي نياز دارد به همين دليل بسياري از اوقات علي الخصوص براي استخرهاي تفريحي-فصلي-شخصي مقرون به صرفه نخواهد بود. منظور از استخرهاي تفريحي-فصلي-شخصي اين است كه اولا اینگونه استخرها عمومي نيستند و ثانيا در تمام روزها و فصول سال از آنها استفاده نميشود و اكثرا خالي از آب هستند،به عنوان مثال استخرهاي روباز در خانه هاي ويلايي، باغ و ويلاهاي خارج از شهر و… كه فقط در فصول گرم سال آبگيري شده و از آنها استفاده ميشود.
سوم اينكه استخرهاي روبازي كه كاشي نشده اند به دليل اينكه در تابستان گرماي زيادي را تجربه ميكنند و در زمستان در فضاي باز متحمل سرماي شديد،برف و يخبندان ميشوند و همچنين اكثرا خالي از آب بوده و سيستم گرمايشي استاندارد ندارند در معرض فرسايش بسيار شديد قرار ميگيرند كه همين امر باعث از بين رفتن لايه بيروني آنها ميگردد كه معمولا سيماني يا بتني هستند.
چهارم اينكه استخر را بايد پس از ساخت،يا كاشيكاري كرد و يا رنگ آميزي،در غير اينصورت بيشتر شبيه آب انبار خواهد بود تا استخر!!!
از آنجايي كه هزينه هاي كاشيكاري بسیار گران است اولين و تنها گزينه ي منطقي و مقرون به صرفه همان نقاشي و رنگ آميزي خواهد بود. براي نقاشي و رنگ آميزي استخرها نيز از همان قواعد و اصولي پيروي ميشود كه پيشتر در مقالات قبلي و مباحث نقاشي و رنگ آميزي بيان شد،البته تفاوتهايي نيز با هم دارند كه عمده ي اين تفاوتها در نوع مواد مصرفي براي آماده سازي زيركار و همچنين جنس رنگ استفاده شده براي آستر اوليه و رويه نهايي ميباشد كه نيازمند نيروي متخصص و كارآزموده براي اجرا بوده و باقي مراحل و دستورالعملها يكسان ميباشند. كافيست جهت انجام مشاوره و بازديد از پروژه هاي خود با كلينيك تخصصی ساختماني مهيا دكور تماس بگيريد تا بهترين گزينه ها را پيش روي شما عزيزان قرار دهيم.
نقاشی ساختمان
در ادامه ي مباحث و مقالات قبلي در اين مطلب به موضوع نقاشي و رنگ آميزي نماي ساختمانها خواهيم پرداخت همانطوري كه در مقاله ي نقاشي و رنگ آميزي فضاهاي داخلي ساختمان ذكر كرديم رنگ نوعي از پوششهاي سطوح مختلف اعم از سيماني،بتني،گچي،سنگي،چوبي،فلزي و… بوده كه علاوه بر ايجاد زيبايي،از آنها مراقب و نگهداري كرده و در مقابل عوامل خارجي مانند خوردگي،اكسيد شدن،رطوبت،نفوذ گرد و خاك،آب باران و … محافظت ميكند و طول عمر آنها را افزایش میدهد.
نماي ساختمان به دليل موقعيت قرارگيري و جايگاهي كه در مقابله با ورود عوامل خارجي به داخل ساختمان دارد بيشتر در معرض آلودگي،گرد و خاك،آب باران،دوده،سياهي،شوره و ساير موارد بوده و بسيار زودتر از فضاهاي بسته ي داخل ساختمان دچار كثيفی مي شوند و از آن جلوه و جلايي كه در ابتداي ساخت دارند مي افتند لذا با گذر زمان از جلوه و زيبايي آنها كاسته شده آنچنان كه گويي بسيار كهنه و قديمي هستند و گاه حجم اين دوده ها،سياهي ها و آلودگي ها به حدي زياد است كه با شستشو و نظافت نمای ساختمان هم نميتوان آنها را از بین برد و اينجاست كه به اهميت موضوع نقاشي ساختمان و رنگ آميزي ساختمان به عنوان گزينه اي كاملا كارآمد و اقتصادي پي خواهيم برد. براي اجراي اين پوشش بر روي نماي ساختمان ها از رنگ ها،رزينها و مواد مخصوصي استفاده ميشود و به جهت اينكه خيلي بيشتر در معرض عوامل خارجي و گردو خاك و… قرار دارند بايد از كيفيفت و ماندگاري بسيار بالايي برخوردار بوده تا دوام و عمر طولاني تري داشته باشند. تعدادي از مزاياي مهم اين رنگها،رزينها و موادي كه براي پوشش نماي ساختمان و بازسازی ساختمان به كار ميروند به شرح زير بوده و بايد داراي اين خواص باشند تا بيشترين كارآيي را برايمان به ارمغان بياورند
١)ضد آب بودن
٢)داشتن قابليت تنفس
٣)ضد يو وي يا اشعه ي مضر خورشيد
٤)قابليت خود تميزكنندگي و خود ترميمي
٥)قابليت شستشو با مواد شوينده ي مخصوص اين رنگها و رزينها
ادامه این مطلب رو میتونید در مقاله ها مطالعه بفرمایید.
چوب يكي از عناصر مهم و پركاربرد در صنعت ساختمان است كه در بحث معماري و دكوراسيون داخلي نيز نقش كليدي و گسترده اي دارد تا جايي كه شايد در بسياري از موارد نتوان جايگزين ديگري به لحاظ طبيعي بودن كه آرامش،نوعي احساس و اميد به زندگي و پويايي را به انسان القا ميكند،براي آن پيدا كرد
چوب موارد استفاده ي بسيار زيادي در ساختمان و طراحي فضاهاي داخلي آن دارد كه به شكلهاي مختلف از آن استفاده ميشود و مشتقات زيادي از آن به كار ميرود كه تاثير بسزايي در زيبايي و طراحي محل زندگي يا كارمان دارد.
درختان را پس از قطع كردن و پروسه ي خشك شدن به محل كارخانه چوب حمل ميكنند و در آنجا طي چند مرحله فرآيندهاي مختلف،پيچيده و زمانبر در دستگاههاي مختلف برش خورده و براي ساخت لوازم و وسايل چوبي آماده ميشوند اين محصولات توليد شده از چوب خام هستند و بدون رنگ و پرداخت ميباشند
همانطور كه قبلا گفتيم رنگ علاوه بر زيبايي سطوح به حفظ سلامت و نگهداري آنها نيز كمك ميكند و در نهايت به عمر مفيدشان ميافزايد. چوب نيز از اين قاعده مستثنا نبوده و حتما بايد براي حفظ سلامت و نگهداري و مراقب از آن اقدام به رنگكاري چوبها نمود تا از هر گونه عوامل خارجي مانند پوسيدگي،خوردگي،موريانه،رطوبت و … تا حدود زيادي در امان بماند
رنگكاري چوب نيز مانند ساير سطوحي كه قبلا در موردشان شرح داديم نيازمند انجام يك مجموعه مقدماتي است تا بتوان به سطحي كاملا صاف و يكنواخت و بدون خلل و فرج رسيد كه بتوان آن را رنگ كرد
اصول اوليه و اساسي آماده كردن و زيرسازي همه ي سطوح تقريبا يكسان ميباشد ولي مبحث رنگكاري چوب بنا به حساسيتهايي كه دارد از پيچيدگيهاي بيشتري برخوردار است و نيازمند دانش و تخصص خاص خود بوده و همچنين زمان بيشتري نيز براي رنگ آميزي آن صرف خواهد شد. ادامه این مطلب را در مقالات دنبال کنید.